.

Μια περιοδεία για το Σύνδρομο Down.!!


Είναι κάτι στιγμές που η διασυλλογική εργασία πραγματικά αποδίδει και αποφέρει υπέροχα αποτελέσματα με καταπληκτικούς συνδυασμούς πληροφόρησης, ενημέρωσης και πολιτισμού. Έτσι την Παρασκευή, 26-02-2010 στο τελείωμα του χειμώνα, έγινε πράξη μία νότα άνοιξης στο κοινό που είχε μαζευτεί στο θέατρο Βότση για να παρακολουθήσει την ημερίδα που διοργάνωσε η ομάδα «αμφινόμη» στην ενημέρωση κοινού με τίτλο «περιοδεία για το σύνδρομο “down”», σε συνεργασία με τον Σύλλογό μας Πορεία, τον δήμο Καλαμαριάς και τον δημοτικό του οργανισμό κοινωνικής μέριμνας.




Έτσι σε ένα γεμάτο από ευαισθητοποιημένο κόσμο θέατρο δόθηκε από καταξιωμένους επιστήμονες και ειδικούς μία παρουσίαση του έργου της ομάδας «αμφινόμη» καθώς και όλων των φορέων που λάμβαναν μέρος την ημερίδα. Ιδιαίτερη στιγμή για την ημερίδα ήταν όταν τα παιδιά που παρακολουθούν το πρόγραμμα στήριξης Α.με.A του δήμου Καλαμαριάς ανέβηκαν στην σκηνή δίνοντας το δικό τους χρώμα στην εκδήλωση λέγοντας απόψεις και εμπειρίες για τον τρόπο που βιώνουν μέσα από τα ματάκια της ιδιαίτερης ψυχής τους τον κόσμο και πως αντιλαμβάνονται την ψυχική αναπηρία που διέπει την «υγιή ανθρωπότητα».




Μετά από αυτήν την παρουσίαση ήρθε η ώρα της «Πορείας». Εκεί ο Πρόεδρος Γεώργιος-Άγγελος Σουσουγγέλης και η υπεύθυνη χορού και καταξιωμένη χοροθεραπεύτρια Γεωργία Οδοιπορίδου έδωσαν στο κοινό ένα απαύγασμα τέχνης και χορού.
Μέσα από τρεις χορογραφίες έκαναν όλο το κοινό να απολαύσει και να χαρεί ένα μοναδικό θέαμα σύγχρονου χορού και ελληνικού χορού- ζεϊμπέκικου με αμαξίδιο. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ινδική μουσική υπόκρουση σε ένα μοναδικό σόλο από την Γεωργία Οδοιπορίδου δίνοντας στον κόσμο μια γλυκιά νότα κίνησης και αύρας όπου σώμα και μουσική έδιναν σε μαγικά σχήματα. Ακολούθησε ένα πολύ δυνατό σχήμα χάρης , έκρηξης και δυναμισμού από τον Άγγελο και την Γεωργία με την μουσική κάλυψη ενός εκρηκτικού φλαμένγκο σε μια μοναδική χορογραφία εξήμιση λεπτών όπου χορεύτρια και χορευτής με αμαξίδιο έδιναν στον κόσμο το πιο δυνατό μίγμα υψηλής τέχνης και αίσθησης καθώς απολάμβαναν την παράσταση.


Το πρόγραμμα τελείωσε με ένα μοναδικό ζεϊμπέκικο με αμαξίδιο από τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Πορείας» Άγγελο που ξεσηκώνει τον κόσμο σε χειροκρότημα και επευφημίες κάνοντας όλο το κοινό να σκιρτήσει από χαρά απολαμβάνοντας αυτό το μοναδικό θέαμα και να συνεχίζει να χειροκροτά ενθουσιασμένο αρκετή ώρα μετά την λήξη της χορογραφίας κατασυγκινημένο από το θέαμα που είχε παρακολουθήσει.


Η εκδήλωση έκλεισε με την δημιουργία ομάδας εργασίας πάνω σε σκέψεις και θέματα που αφορούν το έργο της ομάδας «αμφινόμη». Την όλη εκδήλωση κάλυψαν τηλεοπτικά η ΕΤ3 με την εκπομπή « έκτη αίσθηση» καθώς και τοπικά κανάλια. Η δέσμευση του Προέδρου Γεωργίου-Άγγελου Σουσουγγέλη ότι θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα εκδηλώσεις και συνεργασίας με διάφορους σχετικούς φορείς ήταν κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα όλο το κοινό που παραβρέθηκε στο θέατρο «Βότση» Καλαμαριάς.
Ανακοινώνουμε πως τα τμήματα του Συλλόγου παραμένουν ανοικτά για τα Α.με.A , τις οικογένειες τους και τους εθελοντές προσφέροντας δωρεάν όλες τις υπηρεσίες τους και δίνοντας μια άλλη αίσθηση για το τι πραγματικά σημαίνει αποκατάσταση και κοινωνική ενσωμάτωση όλων των Α.με.A και του κόσμου που πιστεύει πως μόνο η τέχνη και ο πολιτισμός μας δίνουν το δικαίωμα να έχουμε ένα καλύτερο και πιο όμορφο αύριο για όλους μας.

Ζεϊμπέκικο σε αμαξίδιο

Σόλο μοντέρνα χορογραφία








.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου